HTML

Gyerek(vagy)divat..?

Még mielőtt sokan felháborodnátok.... A jólöltözött gyerek nem feltétlenül boldog gyerek! De ha egy icipicit is hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy a gyerkőcök a külsőségekkel kapcsolatos jóìzlését is formálhassuk, akkor hát kötelességünk ezt megtenni. Mi itt vagyunk segitségnek!

Friss topikok

Kiegésztőként azért megtartjuk a plüssmacit....:-)

2013.11.19. 14:57 LupaW

Franciaországban megtört a jég

Címkék: Franciaország betiltott gyerekszépségversenyek

Miközben Francois Hollande a nyugdíj -és a bankszektor reformjával van elfoglalva, a Szenátus jóváhagyta a gyermekszépségversenyek betiltására vonatkozó törvénytervezetet, amely tiltja a 16 évesnél fiatalabb kislányok részvételét bárminemű szépségversenyen. A törvényt szegőket max. 3 éves börtönbüntetéssel és 30.000 eurós bírsággal büntetnék. 

A törvénytervezetet beterjesztő Chantal Jouanno motivációi abszolút logikusak voltak: a kislányoknak szóló szépségversenyek csupán a kicsik erotikus színben való feltüntetését eredményeznék és egyenesen vezetnek a hamis értékrendszer kialakulásához a résztvevőkben, de a csupán nézőként jelenlévő kislányok esetében is. 

Furcsa mmódon a törvény ellen pont az anyukák tiltakoztak/tiltakoznak leginkább, akik feladata éppen a gyerekek lelki egészségének megőrzése lenne. 

Egy régebbi cikkünkben már bemutattuk ezen szépségversenyek világát, talán megéri felfrissíteni az olvasottakat, a cikkért kattintson IDE. 

A törvénytervezet mindenesetre még vár a Nemzetgyűlés jóváhagyására is ahhoz, hogy hatályba léphessen. 

come-adulte-le-modelle-di-little-miss-america v av1

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekdivat.blog.hu/api/trackback/id/tr285644031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SarahConnor 2013.11.20. 10:03:33

Mélyen egyet tudok érteni. Az ilyen versenyek szervezői és az anyák, akik ilyesmire hurcolják a gyerekeiket, egytől-egyik beteg emberek, akik orvosi kezelésre szorulnának. Akinek olyasmi kipattan a fejéből, hogy 2-3-4 éves, sőt már pár hónapos babák is, sminkben, fukszban, műhajjal, műfoggal, kis felnőttnek maszkírozva vonuljanak és pózoljanak egy színpadon, azzal agyilag gond van.
És sikerül a gyereknek is jópár problémát okozni vele.
Úgyhogy itt volta az ideje, Ááámerika is követhetné a jó példát hamarosan.

belekotty 2013.11.20. 15:34:48

Igazuk van a franciáknak.
süti beállítások módosítása