HTML

Gyerek(vagy)divat..?

Még mielőtt sokan felháborodnátok.... A jólöltözött gyerek nem feltétlenül boldog gyerek! De ha egy icipicit is hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy a gyerkőcök a külsőségekkel kapcsolatos jóìzlését is formálhassuk, akkor hát kötelességünk ezt megtenni. Mi itt vagyunk segitségnek!

Friss topikok

Kiegésztőként azért megtartjuk a plüssmacit....:-)

2013.09.12. 12:06 LupaW

Bolhából elefánt, avagy iskolaköpeny pro és kontra

Címkék: iskolaköpeny

Huhúúúúú, mennyi írás szól erről a témáról, nem gondoltam volna...

Úgy látom, sokan ebből is politikát csinálnak, hogy a "rendszer" szeretné "kockafejűsíteni" a gyerekeket, vagy hogy a viselésével a gyerekek a tananyagra koncentrálnak majd egymás bámulása - kritizálása vagy csodálása helyett. Hogy eltakaja a szociális egyenlőtlenségeket. Hogy mindez csak a tanítók érdekene lenne, a nebulók könnyebb "kezelése", nyilvántartása miatt. Hogy ne kelljen őket egyéniségként kezelni. Hogy ne kelljen az egyéniségüket egyáltalán ÉSZREVENNI. 

Még egészen részletes tanulmány is született a témában (Bánfai Beáta - Bodor Péter - László János: Az iskolaköpeny, itt olvasható: http://mek.niif.hu/04600/04669/html/balogh_pedpszich0046/balogh_pedpszich0046.html ). A tanulmány egyenesen "personal defacement" (arctalanítás) és "disfigurement" (testtelenítés) jelzőket használ a kötelező iskolaköpeny hordásával kapcsolatosan. 

De valóban ennyire szörnyű lenne egy egyszerű iskolaköpeny felvétele a tanítás idejére? Valóban sérül majd gyermekeink identitása az iskolaköpeny viselésének következtében? Ez lesz majd az oka, ha nem válnak kreatív, sikeres felnőttekké? Vagy mi lehet az oka ennek az általános "köpenymizériának"? 

Szép napot és sikeres, kreatív iskolakezdést mindenkinek! És várjuk a véleményeket:-)

grembiule scuola blu 4 0

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekdivat.blog.hu/api/trackback/id/tr855508719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása